Het Vlaams regeerakkoord 2019-2024 wil de komende jaren minstens 120.000 Vlamingen aan een job helpen. Eén van de hefbomen om die ambitie te bereiken is een samenwerking tussen de lokale besturen en VDAB.

Luc Van Houtven schepen van Sociale Economie in Duffel (cd&v),  schepen van Sociale Zaken in Putte Bert Rousseau (N-VA), schepen van Sociale Zaken in Sint-Katelijne-Waver An Coen  (N-VA) en Hilde Schueremans, schepen van Sociale Zaken in Bonheiden (cd&v) hebben een samenwerkingsakkoord ondertekend met VDAB.

Het aantal aan VDAB-vacatures stijgt enorm, ook binnen onze regio die wel wat mogelijkheden biedt naar tewerkstelling toe en die niet altijd voldoende gekend zijn bij de jongeren. De lokale besturen, Arktos, Emino en VDAB zijn mee ingestapt in het lokale partnership voor jongeren ‘MOEF’ die deze mee zal begeleiden en ondersteunen bij hun eerste stappen naar de arbeidsmarkt.

De vier gemeenten en VDAB willen ook een ‘week van tewerkstelling ‘ organiseren die gekoppeld is aan ‘de dag van de groentestreek’.

Door nauwer samen te werken met VDAB kunnen we wanneer nodig ook snel beroep doen op hun kennis en expertise ”, aldus Hilde Schueremans.