Het WK Wielrennen, dat dit jaar zijn 100ste verjaardag viert, zal op 24, 25 en 26 september dwars door het centrum van Bonheiden rijden.

Vrijdag 24 september

De Tijdrit voor mannen, U23, wordt gereden en het parcours (de Mechelsesteenweg, Dorp en Rijmenamse weg) is tussen 11 uur en 15 uur afgesloten voor alle verkeer.

Zaterdag 25 september

Het WK Weg Vrouwen-Elite wordt gereden  en ook dan zal het parcours afgesloten zijn. Dit tussen 10 uur en 14 uur.

Zondag 26 september

Wegrit: elite mannen. Het wedstrijdparcours  in Bonheiden is niet toegankelijk voor alle verkeer van 8 uur tot 12 uur.

Verkeer en parking

De voorkant van het kerkplein wordt afgesloten van vrijdag 24 september tot maandag 27 september. De parkeerplaats achter de kerk blijft wel beschikbaar. 

De omleidingen van en naar het Imeldaziekenhuis en Den Olm worden duidelijk aangegeven. En de oversteek aan de Matadilaan is uitsluitend voor het verkeer naar het ziekenhuis.

Om de E19 richting Brussel of Antwerpen te bereiken volg je best de N15 en de R6. Het WK passeert ook langs de ring van Mechelen. Via Muizen kan je op een gemakkelijke manier Mechelen bereiken.

Feest

Op 26 september kan je de aankomst van het WK volgen op een groot scherm in de tent op het kerkplein. Vanaf 17.15 u zijn er een aantal optredens van artiesten voorzien. En elke inwoner krijgt twee jetons voor een drankje. De inkomst is gratis en enkel mogelijk met een Covid Safe Ticket en je identiteitskaart op zak. 

Ben je niet volledig gevaccineerd dan is het voorleggen van een negatieve PCR-test, niet ouder dan 48 uur, noodzakelijk.