Jamila Hamddan Lachkar

  Kansen maken, Kansen krijgen, kansen grijpen.
  Jamila ijvert sinds jaar en dag voor kansen voor iedereen. Sinds ‘99 is Jamila actief bij CD&V. Ze focust op werkbaar werk, lokaal ondernemen, een sterk middenveld, rechtvaardige fiscaliteit én samenleven in diversiteit.
  Ze woont sinds enkele jaren in Rijmenam. Voorheen woonde ze in Mechelen, waar ze toen ook al een politiek engagement had, als gemeenteraadslid. Samen met haar partner en drie zonen verwent ze graag familie en vrienden, houdt van lekker eten en doet graag een terrasje. Ze geniet van de rust in Rijmenam, maar trekt ook vaak het bruisende dorpsleven in voor een stukje kunst en cultuur. Haar vrijwilligerswerk doet ze met hart en ziel. Drie keywords die haar omschrijven: open, gedreven en geëngageerd.

  Kansen om te groeien
  Jamila ijvert sinds jaar en dag voor meer gelijkheid voor iedereen, wil mensen kansen geven om samen de weg vooruit te nemen.
  Vanuit die gedrevenheid stelt zij zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen en zet zij zich in voor een actief loopbaanbeleid met een goede work-life balance, goede en betaalbare kinderopvang, aantrekkelijke sport en cultuurinitiatieven voor jongeren, een uitgebalanceerd kansarmoede en zorgprogramma.

  Kansen om te ondernemen
  De voorbije jaren heb ik het mobiliteitsvraagstuk vanuit een andere invalshoek kunnen gadeslaan. Elke dag vertrekken er heel wat mensen voor dag en dauw om elders te gaan werken. Ik ben er van overtuigd dat we moeten inzetten op het mooi samengaan van wonen en werken. Lokaal ondernemen is dé toekomst. Het principe van think local, act global zou voor Bonheiden-Rijmenam een uitganspunt moeten zijn. Door te investeren in ruimte voor bedrijvigheid in combinatie met een goede mobiliteitsplan. Bovendien is het belangrijk om een lokaal ondernemersloket op te starten, met de expertise van zij die elke dag de kleine en middelgrote zelfstandigen bijstaan. Het is de taak van de overheid om een gunstig ondernemersklimaat te creëren en starters goed te begeleiden. Een gemeente kan hier een cruciale rol in spelen.

  Kansen om te grijpen
  Met Jamila weet je dat je verbindingen maakt. Geen tussenschotten tussen zij en wij, tussen werknemers en zelfstandigen, tussen zij met veel kansen en zij met weinig kansen. Kansen grijp je samen, voor een betere samenleving waar wonen, werken en leven hand in hand gaan.
  Wil je graag met haar kennismaken, stuur gerust een mailtje.